Ukusne paradajz picete: Pravit ćete ih svaki dan

po Senan Dervisevic

Ove mini pizze su jednostavno neodoljive!

ZA TIJESTO:

bijelo brašno – 250 g

integralno brašno – 200 g

maslinovo ulje – 4 kašike

sok od paradajza – 3 dl

so

jedna kesica suhog kvasca

ZA NADJEV:

paradajz sos po potrebi

3 manja paradajza

150 gr mocarela sira

origano po ukusu

masline po ukusu


Kako pripremiti

Sve sastojke za tijesto stavite u dublju posudu i zamijesite tijesto sokom od paradajza, tako da bude mekano. Ostavite tijesto da se podigne. Paradajz i masline isijecite na tanke kolutove.

Kada se tijesto podiglo premijesite ga i premažite maslinovim uljem da se ne lijepi za ruke i podlogu. Tako premazano uljem razvaljajte ga i čašom vadite picete.

Picete uvaljajte u brašno sa obje strane, redajte u pleh, pa svaku premažite sa malo paradajz sosa i stavite kolut paradajza. Tako pripremljeno stavite u rernu da se peče na 200 stepeni.

Kada je gotovo izvadite iz rerne, pospite origanom i na svaku picetu stavite po malo narendanog mocarela sira i isjeckanih maslina, pa vratite na kratko u rernu da se sir rastopi.