Ove mini pizze su jednostavno neodoljive!
ZA TIJESTO:
bijelo brašno – 250 g
integralno brašno – 200 g
maslinovo ulje – 4 kašike
sok od paradajza – 3 dl
so
jedna kesica suhog kvasca
ZA NADJEV:
paradajz sos po potrebi
3 manja paradajza
150 gr mocarela sira
origano po ukusu
masline po ukusu
Kako pripremiti
Sve sastojke za tijesto stavite u dublju posudu i zamijesite tijesto sokom od paradajza, tako da bude mekano. Ostavite tijesto da se podigne. Paradajz i masline isijecite na tanke kolutove.
Kada se tijesto podiglo premijesite ga i premažite maslinovim uljem da se ne lijepi za ruke i podlogu. Tako premazano uljem razvaljajte ga i čašom vadite picete.
Picete uvaljajte u brašno sa obje strane, redajte u pleh, pa svaku premažite sa malo paradajz sosa i stavite kolut paradajza. Tako pripremljeno stavite u rernu da se peče na 200 stepeni.
Kada je gotovo izvadite iz rerne, pospite origanom i na svaku picetu stavite po malo narendanog mocarela sira i isjeckanih maslina, pa vratite na kratko u rernu da se sir rastopi.