Ukusne pileće pljeskavice za ručak

po Vasa kuharica

 

Sastojci:

300 g „Ovako“ svježeg filea

10 zelenih maslina

1 veća tikvica

1 jaje

50 g gaude

kukuruznog brašna

malo praška za pecivo

so

biber

prezla

ulje za prženje

umak:

200 ml milerama

2 kašike jogurta

šaka rokule

malo soli

Priprema:

Meso i masline usitnite u blenderu sa malo maslinovog ulja. Tikvice narendajte na krupno, posolite i ostavite da odstoje 10 minuta. Zatim ih dobro iscijediti, pa ih pomiješajte s mesom i maslinama, i malo soli i bibera. Dodajte jaje, pa i njega dobro umiješajte. Potom, dodajte narendanu goudu i sve još jednom izmiješajte. U posebnoj zdjeli pomiješajte dvije kašike kukurznog brašna ili palente sa ½ kašičice praška za pecivo, pa dodajte mesu i povrću, pa zamijesite smjesu od koje ćete moći praviti pljeskavice. Smjesu ostavite oko pola sata u frižideru.

Od ohlađene smjese pravite pljeskavice veličine dlana, pa ih uvaljajte u prezlu. Zagrijte veću količinu ulja, pa pljeskavice pržite u dubljem ulju oko 3 minute sa svake strane, odnosno dok fino ne porumene. Gotove pljeskavice vadite na papirni ubrus.

Uz ove ukusne pljeske poslužite blagi umak, koji ćete napraviti tako što ćete mileram pomiješati sa jogurtom, pa u to dodajte sitno nasjeckanu rukolu i malo soli.

Preporučujemo