Ukusne šnicle u sosu od povrća

po Vaša Kuharica

Sastojci:

200 g teletine,

2 paprike,

2 male tikvice,

2 krompira,

2 paradajza,

crni luk,

bijeli luk,

nekoliko listova svježeg bosiljka,

2 do 3 kašike ulja,

so, biber,

ljuta mljevena paprika po ukusu.

Priprema:

  1. Tučkom za meso istanjite manje šnicle, pa ih isijecite na tanje trake. U tavu s malo ulja kratko propržite meso da porumeni sa svih strana, izvadite ga u tanjir, a u tavu dodajte isječeno povrće.
  2. Krompir prethodno kratko skuhajte zbog duže termičke obrade i dodajte ostalom povrću. Kada povrće izgrilujete, vratite meso u tavu, sve posolite, pobiberite, začinite i dodajte isjeckani bosiljak.
  3. Sve promiješajte, šporet isključite, poklopite tavu i ostavite na ringli još 2-3 minute.

Preporučujemo