Ukusne špagete za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

150 g Brzo&Fino vrhnja za kuhanje,

350 g špageta, 8 kriški suhog mesa,

150 g Dukat maslaca,

1 ljutika, 280 g smrznutog ili svježeg mladog graška,

1 kašika limunovog soka,

malo ribane korice limuna,

40 g ribanog Ribanca, malo soli i svježe mljevenog bibera.
Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu al dente i sačuvajte jednu šoljicu vode od kuhanja.
2. Zagrijte maslac, dodajte sitno sjeckanu ljutiku i pirjajte dok ne omekša.
3. Dodajte Brzo&Fino vrhnje za kuhanje, grašak i suho meso narezano na manje komade pa kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.
4. Umiješajte koricu limuna i limunov sok, pa prelijte po špagetima. Posipajte ribancem, posolite i pobiberite.

Preporučujemo