Sastojci:
3 bjelanjka,
250 g šećera u prahu,
10 g vanilin šećera,
3 kapi arome badema,
1 mala kašičica mljevenog cimeta,
275 g badema.
Priprema:
1. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg mikserom na najvećoj brzini. Postepno dodajte šećer u prahu i nastavite miksati. Dvije kašike snijega odvojite za premazivanje.
2. U snijeg od bjelanjaka oprezno umiješajte vanilin šećer, aromu badema, cimet i polovicu mljevenih neoguljenih badema. U smjesu dodajte toliko preostalih badema da se neznatno lijepi.
3. Smjesu premjestite na radnu plohu posutu šećerom i razvaljajte
na oko 1/2 cm debljine. Pomoću kalupa izrežite od tijesta zvjezdice i složite ih na lim te premažite ostatkom snijega. Pecite na 140 stepeni oko 30 minuta.
4. Keksi pri vađenju iz pećnice moraju pod prstima biti malo mekani. Ostavite da se ohlade.