Sastojci za marinadu:
60 ml vode,
25 ml tamnog soja umaka,
1 kašika vode,
75 ml bourbon viskija,
2 kašike Worecester umaka,
2 kašičice soka od limuna,
1 kašika smeđeg šećera.
Meso:
2 goveđa odreska svaki težine 500 g,
2 kašike pročišćenog maslaca.
Začini:
so,
biber,
svježe mljeven muškatni oraščić.
Priprema
1. Dan ranije pomiješajte sve sastojke za marinadu.
2. Kratko isperite odreske pod hladnom vodom i osušite kuhinjskom krpom. Ostavite ih u marinadi barem 24 sata. Okrenite nekoliko puta.
3. Sljedeći dan izvadite meso i stavite marinadu sa strane.
4. Zagrijte pročišćeni maslac u tavi i kratko pržite meso na vrućoj masnoći približno 3 minute sa svake strane.
5. Stavite meso u univerzalnu posudu i pecite prema uputama.
6. Za umak uzmite ostatak marinade i ostavite je da lagano vrije u malom loncu dok ne postane konzistencije sirupa. Kada je meso gotovo, dodajte sok koji je ispustilo umaku, još jednom začinite prema potrebi i poslužite s mesom.