Ukusni i topli sendviči su spas za kišni dan

po Senan Dervisevic

Kišni jesenji dan, dolazite umorni i gladni s posla, a ne da vam se spremati neko zahtjevno jelo. U tom slučaju ovaj recept je idealan, jednostavan i brz, a itekako ukusan. Osim toga, dobar je način da iznenadite prijatelje i zajedno uživate u ovom obroku, koji se najčešće jede kao brunch.

Potrebno je: 

4-5 parčića hljeba, 

2 jaja, 

150 gr sira, 

200 gr pavlake, 

2 kisele paprike, 

150 gr suhomesnatog, 

origano, kečap, malo mlijeka

Priprema:

Hljeb isjeći na kriške. Umutiti jaja, dodati izmrvljen sir i pavlaku sjeckano suhomesnato, kiselu papriku i sve lijepo izjednačiti.

Svako parče hljeba blago umočiti donjom stranom u mlijeko. Na parče hljeba gore nanijeti punu kašiku fila i rasporediti.

Odozgo staviti kečapa malo origana i rendanog sira. Tako uraditi i sa ostalim hljebom do utroška materijala. 

Peći u rerni na 200 stepeni 15 minuta da lijepo porumeni.
 Služiti toplo uz jogurt ili kiselo mlijeko.