Kišni jesenji dan, dolazite umorni i gladni s posla, a ne da vam se spremati neko zahtjevno jelo. U tom slučaju ovaj recept je idealan, jednostavan i brz, a itekako ukusan. Osim toga, dobar je način da iznenadite prijatelje i zajedno uživate u ovom obroku, koji se najčešće jede kao brunch.
Potrebno je:
4-5 parčića hljeba,
2 jaja,
150 gr sira,
200 gr pavlake,
2 kisele paprike,
150 gr suhomesnatog,
origano, kečap, malo mlijeka
Priprema:
Hljeb isjeći na kriške. Umutiti jaja, dodati izmrvljen sir i pavlaku sjeckano suhomesnato, kiselu papriku i sve lijepo izjednačiti.
Svako parče hljeba blago umočiti donjom stranom u mlijeko. Na parče hljeba gore nanijeti punu kašiku fila i rasporediti.
Odozgo staviti kečapa malo origana i rendanog sira. Tako uraditi i sa ostalim hljebom do utroška materijala.
Peći u rerni na 200 stepeni 15 minuta da lijepo porumeni.
Služiti toplo uz jogurt ili kiselo mlijeko.