Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Ukusni kadaif

po Vasa kuharica 13/04/2022
1
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 250 g kadaifa, 120 g maslaca, 50 g oraha ili badema, malo grožđica.

Agda: 500 g šećera, pola litre vode, 100 g  meda, 1 vanilin šećer, 1 limun.

Priprema:

1. Polovinu kadaifa složiti u pleh podmazan maslacem. Preko rasporediti sitno sjeckane orahe ili bademe i suho grožđe.

2. Odozgo opet naslagati kadaif i preliti rastopljenim maslacem.

3. Tako pripremljen kadaif staviti da se peče u rerni na 200 stepeni jedan sat.

4. U međuvremenu pripremiti agdu. Od šećera i vode kuhati sirup srednje gustine i povremeno kašikom skidati pjenu. Pred kraj kuhanja dodati med i nacijeđen limun.

5. Vruć kadaif preliti polovinom sirupa, a preostali sirup još ukuhati da bude gust, pa ponovo preliti kolač. Tek potpuno hladan kadaif isijeći na kocke i poslužiti.

bademkadaifmaslac

Preporučujemo

Domaći kolač od jabuke

04/01/2023

RECEPT: Karamelizirana tikva s pekmezom | KUHAJMO ZAJEDNO

28/12/2022

Minjoni s mandarinama i pistacijom

28/12/2022

Kremasti desert

20/12/2022

Domaće snikers štangle

28/11/2022

Kompot od suhih smokava

28/11/2022

Kolač sa medom i čokoladom

17/11/2022

Sutlija sa mangom

17/11/2022

Jednostavan kolač od čokolade

16/11/2022

Ukusni kolač s kruškom

14/11/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh