Sastojci:
350 g brašna,
280 g margarina,
140 g šećera,
ribana korica jednog limuna,
1 kašika bijelog vina,
1 kašika kiselog vrhnja,
2 žumanca,
marmelada od marelica,
šećer u prahu.
Priprema:
1. Brašno i margarin dobro izmrvite rukama, dodajte šećer, koricu limuna, vino, vrhnje i žumanca.
2. Umijesite glatko tijesto. Ostavite u frižideru na 30 minuta, a zatim tijesto tanko razvaljajte.
3. Modlicom izrežite kolute, s tim da vodite računa da keksića bude paran broj, jer ćete ih spajati. Za gornje kekse koristite modlice sa rupicama ako ste u mogućnosti.
4. Kekse poslažite na lim obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stepeni oko 20 minuta.
5. Kada su gotovi talire spajajte marmeladom, pa ih uvaljajte u šećer u prahu.