Sastojci za tijesto:

1 jaje,

50 g šećera,

100 g maslaca,

55 g tahini paste,

6 g praška za pecivo,

100 g glatkog brašna,

185 g oštrog brašna.

Punjenje:

110 g vrhnja za šlag,

115 g bijele čokolade,

8 g praha od limuna.

Priprema:
1. Pjenasto umutiti jaje sa šećerom, dodati maslac i tahini te umutiti u jednoličnu smjesu. Prosijati obje vrste brašna s praškom za pecivo te rukom umijesiti glatko tijesto. Omotati prozirnom folijom pa staviti u frižider na sat.
2. Posuti radnu površinu oštrim brašnom, razvaljati tijesto na debljinu 3-4 mm te kalupom rezati keksiće u oblik po želji. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni.
3. U posudu na laganu vatru staviti vrhnje za šlag i grijati do temperature od 90 stepeni. Ukloniti s vatre te u vrhnje dodati bijelu čokoladu i prah limuna. Miješati dok se čokolada ne otopi.
4. Ostaviti da se prohladi kako bi se smjesa počela stezati. Zatim mazati jednu polovinu keksića i lijepiti.