Ukusni mafini s rumom

po Vasa kuharica

Sastojci:

kašika putera,

4 jajeta,

120 g smeđeg šećera,

35 g rogača,

60 g suhog grožđa,

2 kašike ruma,

60 g grubo sjeckane čokolade,

100 g brašna,

ravna kašičica praška za pecivo.

Za glazuru:

70 g čokolade za kuhanje,

kašičica mlijeka,

1/2 kašičice ulja.

Priprema:
1. Potopite suho grožđe u rum i ostavite oko 15 minuta da odstoji.
2. Pjenasto umutite omekšali puter i šećer, dodajte jaja, pa smjesu dobro umutite. Dodajte rogač, brašno pomiješano s praškom za pecivo, a na kraju čokoladu i natopljeno grožđe.
3. Smjesu rasporediti u modlice za mafine i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
4. Na pari otopite sve sastojke za glazuru i lagano prelijte po svakom prohlađenom mafinu.

Preporučujemo