Sastojci:
kašika putera,
4 jajeta,
120 g smeđeg šećera,
35 g rogača,
60 g suhog grožđa,
2 kašike ruma,
60 g grubo sjeckane čokolade,
100 g brašna,
ravna kašičica praška za pecivo.
Za glazuru:
70 g čokolade za kuhanje,
kašičica mlijeka,
1/2 kašičice ulja.
Priprema:
1. Potopite suho grožđe u rum i ostavite oko 15 minuta da odstoji.
2. Pjenasto umutite omekšali puter i šećer, dodajte jaja, pa smjesu dobro umutite. Dodajte rogač, brašno pomiješano s praškom za pecivo, a na kraju čokoladu i natopljeno grožđe.
3. Smjesu rasporediti u modlice za mafine i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
4. Na pari otopite sve sastojke za glazuru i lagano prelijte po svakom prohlađenom mafinu.