Sastojci:

12 komada tost hljeba,

1 kisela pavlaka, 3 jajeta,

1/2 kašičice soli,

20 kolutova praziluka,

1 crvena svježa paprika,

1 žuta paprika,

12 listića suhog mesa,

kašičica origana,

150 g kačkavalja, ulje.

Priprema:

1. Tost hljeb isijecite čašom koja odgovara veličini kalupa za projice. Umutite jaja s pavlakom dodajući so.
2. Crvenu, žutu papriku i praziluk isijecite na kolutove, pa ih podijelite na polovine. Na kockice nasjeckajte dio kačkavalja. U kalupe stavite tost hljeb, pa oko njega suho meso ukrug, zatim pola umućene smjese pavlake i jaja, dodajte isjeckane kockice kačkavalja, pa ostatak smjese.
3. Odozgo stavite pripremljenu papriku, dodajte kolutove praziluka i pospite origanom. Pecite desetak minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.
4. Kada su korpice pečene, izvadite ih iz rerne, pospite kačkavaljem i vratite na pet minuta da se peku.