Sastojci za tijesto:
5 kašika vode,
4 kašike meda,
kašika ulja,
kašika sode bikarbone,
200 g šećera,
500 g brašna,
2 žumanca,
1 cijelo jaje,
malo cimeta i soli.
Za snijeg:
3 bjelanca,
9 kašika šećera u prahu,
malo limunovog soka.
Priprema:
1. Sve sastojke dobro zamijesite i ostavite tijesto da odstoji sat vremena. Potom ga još jednom premijesite, nauljite ruke i oblikujte kuglice veličine oraha.
2. Stavite kuglice na pleh obložen papirom za pečenje, a potom u rernu zagrijanu na 200 stepeni. Pecite medenjake dok ne potamne s donje strane.
3. Mikserom čvrsto umutite bjelanca u snijeg, dodajte šećer u prahu i limunov sok. Nastavite s miješanjem na pari još oko 20 minuta. Medenjake stavite u veću posudu, umućena bjelanca istresite preko njih i brzo sve izmiješajte. Potom sa svakog medenjaka kažiprstom skinite višak snijega od bjelanaca pa ih redajte na celofan da se suše. Sutradan ih okrenite na drugu stranu da se i odozdo prosuše.