Sastojci za pekarsku kremu:
3 žumanca,
50 g šećera,
20 g škrobnog brašna,
250 ml mlijeka,
1 kašika kakaa.
Za drugu kremu:
3 bjelanca,
50 g šećera u prahu,
nekoliko kapi limunovog soka,
prstohvat soli,
150 g tamne čokolade, nasjeckane na sitne komadiće,
200 ml slatkog vrhnja.
Priprema:
1. U zdjeli pomiješajte žumanca, šećer i škrobno brašno. U drugom loncu pomiješajte mlijeko i kakao pa kuhajte dok ne provri. Maknite s vatre i sasvim polako dolijevajte u mješavinu s jajima cijelo vrijeme miješajući.
2. Vratite mješavinu u posudu i na vatru i kuhajte na laganoj vatri, neprestano miješajući sve dok se krema ne zgusne. Maknite je s vatre, prelijte u drugu posudu i pokrijte prianjajućom folijom tako da se ne stvori korica na vrhu. Pustite je da se ohladi.
3. Mikserom mutite bjelanca pa im dodajte šećer, limunov sok i so. Mutite sve dok bjelanca ne postanu čvrsta. Rastopite čokoladu na pari. U drugoj zdjeli mutite vrhnje dok se ne pretvori u šlag. Rastopljenu čokoladu dodajte u ohlađenu čokoladnu kremu i dobro izmiješajte.
4. Zatim dodajte trećinu bjelanaca i lagano miješajte. Dodajte i preostale bjelance i na kraju tučeno vrhnje. Rasporedite u jednu veću posudu za serviranje ili više manjih čaša. Ostavite mousse u frižider da se stisne i pojedite u roku od jedan do dva dana.