Sastojci za tijesto:

750 g brašna,

1 kesica praška za pecivo,

po 4 g mljevenog đumbira i muškatnog oraščića,

2 g cimeta,

205 g putera,

230 g meda,

220 g smeđeg šećera,

120 ml vode,

jaje,

nekoliko kapi arome vanilije.

Za ukrašavanje:

2 bjelanca,

250 g šećera u prahu,

sok od pola limuna,

jestive boje.

Priprema:
1. Brašno, prašak za pecivo, đumbir, muškatni oraščić i cimet dobro promiješajte u posudi. Puter, med, šećer, vodu, jaje i aromu vanilije mutite mikserom da dobijete homogenu smjesu. Postepeno dodajte smjesu od brašna i zamijesite tijesto.
2. Razdijelite ga na tri jednaka dijela, svaki zamotajte u foliju i stavite u frižider da odstoji najmanje tri sata. Obložite pleh pek-papirom, a površinu na kojoj ćete valjati tijesto dobro pospite brašnom, kao i samo tijesto, valjak i modlice, da se ne bi lijepili.
3. Keksiće pecite oko 10 minuta na 175 stepeni.
4. Za ukrašavanje dobro umutite bjelanca i umiješajte šećer u prahu s limunovim sokom. Sadržinu podijelite u tri posude, pa u svaku umiješajte različite boje. Pojedinačno ih stavite u plastične kese za zamrzavanje, odsijecite rupicu i počnite s ukrašavanjem.