Sastojci: 250 g mljevenog junećeg mesa, 3 jaja, pola čaše vode, 1 kašičica origana, 6 čeri paradajza, pola čaše ulja, 4 kašike prezli, 1 kašičica soli, biber, pola veze peršuna, 2 čehna bijelog luka, 1 kašičica sode bikarbone.
Priprema:
1. U velikoj posudi pomiješajte meso i jaja. Dobro umutite, a zatim dodajte 1 kašičicu origana, senf, so, biber i sitno sjeckani peršun. Bijeli luk izgnječite, a zatim sitno isjeckajte i dodajte u smjesu.
2. Sve izmiješajte, a onda dodajte ulje, prezle i sodu bikarbonu. Na kraju dodajte vodu, a kada dobijete kompaktnu smjesu, sipajte je u kalupe za mufine koje ste prethodno podmazali.
3. Čeri paradajz operite i svaki presijecite napola, a potom svaku polovinu stavite u po jedan mafin. Pecite u dobro zagrijanoj rerni na 225 stepeni oko 20 minuta ili dok ne dobiju finu koricu.