Sastojci:
1 kg „Ovako“ pilećeg filea
200 g „Ovako“ Elif goveđa pikantna trajna kobasica
250 g žutog sira
6 jaja
400 ml pavlake
so
biber
mješavina začina.
Priprema:
- Pileći file izrezati na manje i tanje šnicle, pa ih blago istući čekićem za meso. Meso posoliti i pobiberiti, pa jedan dio mesa poslagati po dnu tepsije – šniclu do šnicle, pazeći da što manje slobodnog prostora ostane.
2. Po mesu, potom, ravnomjerno poslagati kolutove kobasice. Žuti sir (gouda, trapist, edamer, cheddar i sl.) izrendati, pa ga ravnomjerno rasporediti po kobasici. Nakon toga, po siru poslagati ostatak pilećih šnicli.
3. U većoj zdjeli umutiti jaja sa malo soli, bibera i mješavinom začina, pa dodati pavlaku i dobro izmiješati. Smjesu od jaja i pavlake preliti preko mesa, pa sve staviti u zagrijanu rernu na 180 stepeni. Peći oko 40 minuta. Složenac ostaviti desetak minuta da se prohladi, pa ga onda isjeći na kocke i poslužiti uz blanširano carsko povrće.