Sastojci:

1 kg „Ovako“ pilećeg filea

200 g „Ovako“ Elif goveđa pikantna trajna kobasica

250 g žutog sira

6 jaja

400 ml pavlake

so

biber

mješavina začina.

Priprema: 

  1. Pileći file izrezati na manje i tanje šnicle, pa ih blago istući čekićem za meso. Meso posoliti i pobiberiti, pa jedan dio mesa poslagati po dnu tepsije – šniclu do šnicle, pazeći da što manje slobodnog prostora ostane.

2. Po mesu, potom, ravnomjerno poslagati kolutove kobasice. Žuti sir (gouda, trapist, edamer, cheddar i sl.) izrendati, pa ga ravnomjerno rasporediti po kobasici. Nakon toga, po siru poslagati ostatak pilećih šnicli.

3. U većoj zdjeli umutiti jaja sa malo soli, bibera i mješavinom začina, pa dodati pavlaku i dobro izmiješati. Smjesu od jaja i pavlake preliti preko mesa, pa sve staviti u zagrijanu rernu na 180 stepeni. Peći oko 40 minuta. Složenac ostaviti desetak minuta da se prohladi, pa ga onda isjeći na kocke i poslužiti uz blanširano carsko povrće.