Sastojci:
1 pakovanje oblandi,
4 jajeta,
2 žumanca,
300 g šećera,
150 g čokolade,
300 g maslaca,
150 g mljevenih badema,
sok od pola limuna.
Glazura:
3 kašike vode,
2 kašike šećera,
100 g čokolade,
80 g maslaca.
Priprema:
- Jaja, žumanca, šećer i čokoladu umutiti miješajući na pari. Kad se smjesa počne zgušnjavati, skloniti je i ostaviti da se prohladi.
- Pjenasto umutiti maslac i dodati mu ohlađenu prethodnu smjesu, limunov sok i mljevene bademe koje ste prethodno malo propržili.
- Ovim filom premazati oblande i slagati jednu na drugu, a zatim ih odozgo pritisnuti nečim teškim.
- Ostaviti tortu u frižideru da se dobro ohladi pa preliti čokoladnom glazurom i posuti sjeckanim bademima.