Ukusni pišinger

po Vaša Kuharica

Sastojci:

1 pakovanje oblandi,

4 jajeta,

2 žumanca,

300 g šećera,

150 g čokolade,

300 g maslaca,

150 g mljevenih badema,

sok od pola limuna.

Glazura:

3 kašike vode,

2 kašike šećera,

100 g čokolade,

80 g maslaca.

Priprema:

  1. Jaja, žumanca, šećer i čokoladu umutiti miješajući na pari. Kad se smjesa počne zgušnjavati, skloniti je i ostaviti da se prohladi.
  2. Pjenasto umutiti maslac i dodati mu ohlađenu prethodnu smjesu, limunov sok i mljevene bademe koje ste prethodno malo propržili.
  3. Ovim filom premazati oblande i slagati jednu na drugu, a zatim ih odozgo pritisnuti nečim teškim.
  4. Ostaviti tortu u frižideru da se dobro ohladi pa preliti čokoladnom glazurom i posuti sjeckanim bademima.

 

Preporučujemo