Svileni tofu ima puno mekšu teksturu od klasičnog tofua te predstavlja savršeni sastojak za pripremu kremastih kolača.
Sastojci za podlogu: 150 g smrvljenih keksa, 50 ml rastopljenog kokosova ulja.
Za nadjev: 350 g svilenog tofua, 250 g tamne čokolade, 3 kašike biljne zamjene za mlijeko od badema, 2 kašike javorovog sirupa, agavea ili meda, 1 čajna kašičica ekstrakta vanilije, prstohvat soli.
Priprema:
1. Pomiješajte smrvljene kekse s rastopljenim kokosovim uljem. Dobivenu smjesu ravnomjerno utisnite u kalup za pite promjera 20 centimetara i stavite u hladnjak da se stisne.
2. U blenderu pomiješajte svileni tofu, zamjenu za mlijeko, javorov sirup, ekstrakt vanilije i prstohvat soli dok ne dobijete glatku smjesu.
3. U mikrovalnoj pećnici ili na pari rastopite čokoladu te je pomiješajte sa smjesom na bazi svilenog tofua.
4. Dobivenu kremu prelijte preko pripremljene podloge. Stavite sve zajedno u hladnjak na barem tri sata ili preko noći da se pita stisne.
5. Poslužite s komadićima čokolade i voćem po želji. Dobar tek!