Ukusni tart sa špinatom

po Vasa kuharica

Sastojci:

250 g brašna,

100 g putera,

kašičica soli,

40 ml hladne vode,

žumance.

Nadjev:

100 g svježeg sira,

dl kiselog vrhnja,

150 g špinata,

50 g goude,

6 fileta srdela,

jaje,

so,

biber,

čehno bijelog luka.

Priprema:

1. Umijesite tijesto od brašna, soli, žumanceta i malo hladne vode te putera. Zamotaje ga u foliju i stavite u frižider.

2. Blanširajte špinat pa ga izdinstajte. Ohladite i izmiješajte sa sirom, vrhnjem i jajetom te začinite solju, biberom i bijelim lukom.

3. Rastanjite tijesto i obložite njime dno i rubove kalupa. Ravnomjerno rasporedite nadjev, posložite filete sredela i pospite ribanim sirom. Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Preporučujemo