Sastojci:

600 g pilećeg filea,

ulje za prženje.

Za nadjev:

300 g paradajza,

1 kašičica vegete,

1 bijeli luk,

1 kašika nasjeckanog peršuna,

1 kašika svježe narezanog bosiljka,

2 kašike maslinovog ulja,

50 g crne masline.

Za paniranje:

60 g pšeničnog oštrog brašna,

2 jaja,

80 g krušnih mrvica.

Priprema:
1. Na pileći file stavite prozirnu foliju te ga istucite batom za meso.
2. paradajz ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Dodajte im vegetu, protisnuti bijeli luk, peršun, bosiljak, maslinovo ulje i narezane masline, pa sve dobro izmiješajte.
3. Svaki odrezak premažite nadjevom, savijte, a krajeve pričvrstite čačkalicama. Zamotuljke uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja, pa u krušne mrvice.
4. Pecite ih na zagrijanom ulju 10-ak minuta. Kada su gotovi, stavite ih na upijajući papir i izvadite čačkalice.