Sastojci:

Za biskvit:

4 jaja,

40 g šećera u prahu,

120 g šećera,

1 vanilin šećer,

3 kašike vode,

150 g brašna,

40 g gustina,

1 kašičica praška za pecivo.

 Za fil:

1 mljeveni želatin,

100 ml ocijeđenog soka od crvenog grejpfruta,

100 ml slatkog vrhnja za šlag,

200 g svježeg sira,

50 g šećera,

1 crveni grejpfrut.

Priprema:

1. Za biskvit: Odvojiti žumanca od bjelanaca. Bjelanca umutiti u čvrsti snijeg i umiješati šećer u prahu.
2. Žumanca, šećer i vanilin šećer miješati mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
4. Umiješati vodu i dodati u smjesu od bjelanaca.
5. Na kraju lagano umiješati brašno pomiješano s gustinom i praškom za pecivo.
6. Smjesu izliti u veliku tepsiju (41×30 cm) koju ste obložili papirom za pečenje.
7. Biskvit peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 12 minuta.
8. Pečeni biskvit odmah zamotati u roladu pomoću papira za pečenje i ostaviti tako da se ohladi.
9. Biskvit premazati ohlađenim filom pa po njemu složiti kriščice grejpfruta.
10. Roladu zarolati i ostaviti u frižideru nekoliko sati.
11. Za fil: Želatin pomiješati sa sokom od grejpfruta i ostaviti da nabubri.
12. Slatko vrhnje umutiti u šlag i pomiješati sa sirom.
13. Nabubreni želatin lagano zagrijati da se otopi, dodati šećer, skloniti s ringle i miješati da se šećer otopi.
14. U pripremljeni sir sa slatkim vrhnjem umiješati otopljeni želatin, promiješati i ostaviti da se počne zgušnjavati.