Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Ukusno i brzo: Pileće rolice sa sirom i špinatom

po Senan Dervisevic 30/11/2017
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Zbog aromatičnih dodataka poput špinata i parmezana, rolice pripremljene na ovaj način bit će posve drugačije od svih koje ste do sada okusili. 

Sastojci:

1 pileća prsa nasjeckana na šnicle

4 šake špinata

2 šalice mozzarelle

1 glavica luka

2 čehna bijelog luka

5 kašika sitno ribanog parmezana

2 šoljice prezle

60 g maslaca

maslinovo ulje

so, biber

Priprema:

1. Na malo maslinovog ulja prodinstajte luk. Kada omekša, dodajte mu bijeli luk i špinat pa dinstajte dok špinat ne omekša, oko tri do pet minuta. Začinite soli i biberom.

2. Ohladite, a zatim dodajte ribanu mozzarellu i parmezan.

3. Piletinu narežite na jednake šnicle, pa na svaki položite dio smjese i zarolajte ih. Želite li biti sigurni da vam nadjev neće iscuriti, pomozite sebi čačkalicama.

4. U manju posudu stavite prezle i u njoj uvaljajte piletinu. Rasporedite po vatrostalnoj posudi, pa na svaku rolicu dodajte komadić maslaca.

5. Napravite umak od paradajza, pomiješajte pelate, dvije kašike maslinovog ulja, jedna čehna bijelog luka, bosiljak, so i biber.

6. Stavite ga na dno posude, pa u umak uronite piletinu. Pospite ostatkom mozzarelle i zapecite do zlatne boje, oko pola sata na 180 stepeni.

 

Preporučujemo

Tacosi s piletinom, limetom i korijanderom

04/07/2022

Light tjestenina

04/07/2022

Piletina u umaku od limuna

03/07/2022

Mesne okruglice na bambusovom štapiću

01/07/2022

Brusketi s feta-sirom

30/06/2022

Ljetni ragu

30/06/2022

Losos u marinadi

29/06/2022

Musaka na grčki način

28/06/2022

Grilovan patlidžan

27/06/2022

Italijanske školjke

27/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh