Ukusno i dekorativno: Teleće roladice s mozzarellom

po Vasa Kuharica

Roladice s mozzarellom su jednostavno, brzo i impresivno jelo. Same po sebi puno su konkretnije jelo od recimo običnog odreska, a da ne govorim o tome da ih kasnije možete rezati na kolutiće, ili u obliku „jedra“, odnosno da ih prilikom serviranja možete prezentirati kao uistinu dekorativno i impresivno jelo.

Sastojci:

8 malih, tankih telećih odrezaka (od oko 80 g)

3 kašike maslinovog ulja

so i biber

150 g mozzarelle

2 čehna bijelog luka

po 2 kašičice nasjeckanog ruzmarina i majčine dušice

16 listića kadulje

2 kašike maslaca

Priprema:

  1. Meso operite, posušite, premažite s 2 kašike ulja i stanjite između folija. Zatim ga posolite i pobiberite. Mozzarellu ocijedite i narežite na prutiće.
  2. Bijeli luk nasjeckajte. Mozzarellu, bijeli luk, nasjeckano začinsko bilje i po 2 listića kadulje raspodijelite po odrescima.
  3. Namotajte ih i učvrstite čačkalicama. Maslac ugrijte s preostalim uljem i u tome pržite svitke sa svih strana, 8-10 minuta.
  4. Ako želite umak, izvadite meso iz tave, ulijte 40 ml bijelog vina, 100 ml temeljca i 50 ml vrhnja i zakuhajte.
  5. Poslužite uz salatu od paradajza, a kao prilog su odlični zeleni rezanci.

 

Preporučujemo