Roladice s mozzarellom su jednostavno, brzo i impresivno jelo. Same po sebi puno su konkretnije jelo od recimo običnog odreska, a da ne govorim o tome da ih kasnije možete rezati na kolutiće, ili u obliku „jedra“, odnosno da ih prilikom serviranja možete prezentirati kao uistinu dekorativno i impresivno jelo.
Sastojci:
8 malih, tankih telećih odrezaka (od oko 80 g)
3 kašike maslinovog ulja
so i biber
150 g mozzarelle
2 čehna bijelog luka
po 2 kašičice nasjeckanog ruzmarina i majčine dušice
16 listića kadulje
2 kašike maslaca
Priprema:
- Meso operite, posušite, premažite s 2 kašike ulja i stanjite između folija. Zatim ga posolite i pobiberite. Mozzarellu ocijedite i narežite na prutiće.
- Bijeli luk nasjeckajte. Mozzarellu, bijeli luk, nasjeckano začinsko bilje i po 2 listića kadulje raspodijelite po odrescima.
- Namotajte ih i učvrstite čačkalicama. Maslac ugrijte s preostalim uljem i u tome pržite svitke sa svih strana, 8-10 minuta.
- Ako želite umak, izvadite meso iz tave, ulijte 40 ml bijelog vina, 100 ml temeljca i 50 ml vrhnja i zakuhajte.
- Poslužite uz salatu od paradajza, a kao prilog su odlični zeleni rezanci.