Sastojci:
200 g banana
300 g kivija
150 g breskvi
500 g dinje
800 g grožđa
kašika limunovog soka
30 g šećera u prahu
vanilini šećer
Za kremu od jogurta:
krema s jogurtom
300 ml vode
200 ml jogurta
200 ml vrhnja za šlag
Za posluživanje:
kašika listića svježe mente
Priprema:
- Banane, kivi, breskve i dinje ogulite, narežite na kocke i nakapajte limunovim sokom.
2. Grožđe operite, očistite od petiljki i dodajte narezanom voću. Pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom te sve zajedno izmiješajte.
3. Voćnu salatu dobro ohladite.
4. U visoku posudu ulijte hladnu vodu, hladno vrhnje za šlag, uspite sadržaj vrećice kreme s jogurtom i miješajte mikserom (najvećom brzinom) 4 minute. Zatim dodajte jogurt i lagano miješajte još 1 minutu.
5. Poslužite s pripremljenom kremom od jogurta i listićima svježe mente.