Ukusno i zdravo: Filet oslića u korici od badema

po Vasa kuharica

Sastojci:

800 g fileta oslića,

1 limun,

1 kašika začina.

Korica:

150 g tosta,

40 g sira ribanca,

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja,

1 kašika nasjeckanog peršuna,

20 g bademovih listića.

Priprema:

1. Filete oslića pokapati limunom i začiniti. Ako koristite smrznute filete ribe, mala tajna je u tome da ih prvo morate dobro marinirati limunom kako bi tokom pečenja ostali kompaktni.

2. Zatim isjeckati peršun, a onda tostu odrezati koricu i usitniti ga.

3. Usitnjeni tost promiješati sa sirom ribancem, maslinovim uljem i peršunom. I dobro promiješati!

4. Staviti smjesu u pleh za pečenje i posložiti filete tako da je kora okrenuta prema dolje. Pospite smjesu, a potom bademe. Ribu peći na 180-200 stepeni oko deset minuta.

Preporučujemo