Sastojci:
800 g fileta oslića,
1 limun,
1 kašika začina.
Korica:
150 g tosta,
40 g sira ribanca,
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
1 kašika nasjeckanog peršuna,
20 g bademovih listića.
Priprema:
1. Filete oslića pokapati limunom i začiniti. Ako koristite smrznute filete ribe, mala tajna je u tome da ih prvo morate dobro marinirati limunom kako bi tokom pečenja ostali kompaktni.
2. Zatim isjeckati peršun, a onda tostu odrezati koricu i usitniti ga.
3. Usitnjeni tost promiješati sa sirom ribancem, maslinovim uljem i peršunom. I dobro promiješati!
4. Staviti smjesu u pleh za pečenje i posložiti filete tako da je kora okrenuta prema dolje. Pospite smjesu, a potom bademe. Ribu peći na 180-200 stepeni oko deset minuta.