Ukusno: Kremasti kolač sa borovnicama bez pečenja

po Senan Dervisevic

Kremasti kolač sa borovnicama bez pečenja također ima osvježavajući okus. Savršen spoj slatke podloge, vanilaste kreme i svježih bobica. 


POTREBNO:

Za podlogu:

300 g pettit keksa

200 g maslaca

Za kremu:

2 pudinga od vanilije 

7 dl mlijeka 

6 kašika šećera

4 kašike kiselog vrhnja

50 g maslaca

I još:

300 g svježih borovnica

1 vrećica svijetlog preljeva za torte i kolače

Priprema:

Za podlogu treba najprije samljeti kekse i pomiješati ih sa otopljenim maslacem. Dobivenu prilično rastresitu smjesu pretresti u lim za kolače koji ste prethodno premazali sa malo maslaca. Smjesu ravnomjerno natiskati dlanovima da bude potpuno glatka i kompaktna. Ostaviti u frižider dok pripremate kremu.

Za kremu skuhati pudinge sa šećerom u predviđenoj količini mlijeka. Kada je puding kuhan u još vruće dodati maslac i kiselo vrhnje, promiješati i krema je gotova. Dobivenom, još toplom kremom premazati podlogu od keksa, od gore rasporediti borovnice pa sve skupa preliti preljevom za torte pripremljenim po uputi na omotu.

Kremasti kolač sa borovnicama bez pečenja dobro rashladiti pa poslužiti rezano na kocke.