Sastojci:
250 gr šećera u prahu ,
400 gr mljevenog keksa ,
125 gr margarina,
sok od 1 limuna,
1 dc mlijeka.
2 dio 100 gr čokolade,
4 kašike ulja.
400 gr šećera,
1 dc vode,
150 gr margarina,
250 gr mlijeka u prahu.
Priprema:
1. Isjeckati margarin dodati šećer u prahu i dobro umutiti, dodati keks, sok od limuna i mlijeko sve dobro sjediniti i istresti na tacnu formirajuću koru debljine 1 cm.
2. Istopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kore, staviti u frižider da se malo stegne.
3. Sećer i vodu staviti na laganu vatru da vri 7 minuta, skloniti sa vatre i dodati margarin u vruću masu i mutiti mikserom nekih 5 minuta, zatim u to dodati mlijeko u prahu, dobro sjediniti mikserom i preliti preko prve kore i čokolade.
4. Staviti u frižider da se dobro stegne.