Sastojci:
1 staro pecivo,
1 glavica luka,
4 kašike maslaca,
800 g mljevenog mesa,
1 jaje,
2 kašike crnih maslina,
1 kašika senfa,
so,
biber,
600 ml temeljca,
muškatni oraščić,
250 g kukuruzne krupice,
50 g naribanoga parmezana.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 160 stepeni. Namočite pecivo u mlakoj vodi. Ogulite luk, sitno ga narežite i dinstajte na 2 kašike maslaca dok ne postane staklast.
2. Iscijedite dobro peciva i zamijesite s mljevenim mesom, lukom, jajetom, maslinama, senfom, soli i biberom. Pecite u rerni na namašćenom limu 45 minuta.
3. Ulijte temeljac u lonac i kada provri, polagano umiješajte kukuruznu krupicu i parmezan. Kuhajte uz miješanje dok ne nastane debela masa.
4. Dodajte 2 kašike maslaca, posolite, pobiberite, začinite muškatnim oraščićem. Izvadite pečenje iz pleha, premažite pripremljenom smjesom i pecite 15 minuta dok ne dobije zlatnosmeđu boju.