Sastojci:
8 tortilja,
nekoliko kašika ljute salse,
40 g naribanog sira.
Za fil:
1 pileća prsa bez kostiju (400 g),
so.
Za prilog:
2 kašike maslinovog ulja,
300 g žute buranije,
200 g mrkve,
300 g krompira.
Za posipanje:
1 kašičica svježe narezane nane,
1 kašičica svježe narezanog origana,
1 kašičica svježe narezanog bosiljka.
Za posluživanje:
200 ml kiselog vrhnja,
4 lista zelene salate.
Priprema:
1. Piletinu staviti u posoljenu vrelu vodu i kuhati 20 minuta.
2. Buraniju očistiti i narezati, a mrkvu i krompir oguliti i narezati na štapiće. Pripremljeno povrće kuhati u posoljenoj kipućoj vodi 10-15 minuta pa na kraju ocijediti.
3. U širokoj posudi zagrijati salsu. Svaku tortilju umočiti u vrelu salsu, rasporediti po njoj kuhanu piletinu narezanu na štapiće pa je zarolati.
4. Tortilje složiti jednu do druge, preliti preostalom salsom, posuti sirom i staviti u rernu zagrijanu na 200 stepeni 10 minuta.
5. Na ulju popeći kuhano povrće i rasporediti ga po pripremljenim tortiljama. Na kraju sve posuti mješavinom začina.
<195> Posluživanje: Uz vruće tortilje i povrće poslužiti kiselo vrhnje i listove zelene salate.