Ukusno: Tjestenina s gorgonzolom

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 čehno bijelog luka,

3 kašike maslinovog ulja,

4 kašike pinjola,

200 g gorgonzole,

400 g tjestenine po želji,

so,

biber,

500 g mini paradajza.

Priprema:

1. Oljušten i nasjeckan bijeli luk prodinstajte u tavi na maslinovom ulju. Za to vrijeme u drugoj tavi nasuho pržite pinjole dok ne porumene.

2. Gorgonzolu razmrvite na veće komade. Tjesteninu kuhajte u većoj količini slane vode 10-ak minuta.

3. Dok se tjestenina kuha, zagrijte rernu na 200 stepeni.

4. Paradajz operite, posušite, prerežite popola i složite u namaštenu vatrostalnu zdjelu, pospite ih biberom i gorgonzolom pa ih pecite 10-ak minuta u zagrijanoj rerni.

5. Ocijeđenu tjesteninu istresite na ulje s bijelim lukom. Raspodijelite je na zagrijane tanjire, poslužite s paradajzom i gorgonzolom te pospite prženim pinjolima.

Preporučujemo