Ukusno: Tjestenina s umakom od avokada i krastavca

po Vasa kuharica

Sastojci:

velika zucchini tikvica,

4 cherry paradajza,

ljuta papričica,

klice soje,

naribana korica limuna,

avokado srednje veličine,

svježi krastavac,

sok jednog limuna,

2 čehna bijelog luka,

1/4 kašičice bibera.

Priprema:

1. U lonac stavite vodu i posolite je. Naribajte zucchini tikvicu na rezance,
kao špagete, i kuhajte je pet minuta. Maknite lonac s vatre i procijedite
vodu.
2. Za umak narežite avokado i svježi krastavac, istisnite bijeli luk i
iscijedite limunov sok. Sve zajedno usitnite dok ne postane kremasto i
začinite po želji.
3. U duboki tanjir stavite špagete od tikvice, prelijte ih
kremastim umakom, te jelo ukrasite narezanim cherry paradajzom,
ljutom papričicom, klicama soje i naribanom koricom limuna.

Preporučujemo