Sastojci:
800 g krompira,
500 ml mlijeka,
so,
biber,
muškatni oraščić,
malo kajenske paprike,
500 g teletine bez kosti,
kašičica crvene mljevene paprike,
2 kašike maslaca,
crvena paprika,
4 struka mladog luka,
50 g rendanog parmezana,
100 g rendanog ementalera,
listići bosiljka.
Priprema:
1. Ogulite krompir, operite ga i isijecite na kriške. U loncu zagrijte mlijeko, dodajte so, biber, kajen papriku i muškatni oraščić pa 5 minuta kuhajte krompir. Izvadite, ocijedite i stavite sa strane. Rernu zagrijte na 200 stepeni.
2. Operite i osušite meso, pa ga isijecite na 1 cm debele šnicle. Istrljajte ih crvenom mljevenom paprikom, biberom i solju. U tavi istopiti puter i na njemu ispržiti meso sa svih strana.
3. Operite papriku, prepolovite je, izvadite sjemenke i isijecite na uske trake. Očistite mladi luk i isijecite na kolutove. Puterom podmažite vatrostalnu posudu pa u slojevima redajte meso, krompir, papriku i mladi luk.
4. Mlijeko pomiješajte s parmezanom i rendanim ementalerom i prelijte poslagane sastojke. Pecite u rerni 30 minuta. Izvadite i pospite listićima bosiljka.