Uživajte u okusu vegetariane

po Vasa kuharica

Sastojci:

Za tijesto:

400 g brašna,

pola kesice suhog kvasca,

200-250 ml mlake vode,

malo soli,

1 kašičica maslinovog ulja.

Za fil:

200 g žutog sira,

svježa paprika,

100 g šampinjona,

nekoliko maslina,

kečap po ukusu,

origano,

bosiljak,

so.

Priprema: 

1. Kvasac i so umiješati u brašno, zatim dodati ulje i mlaku vodu pa tijesto dobro izraditi dok ne postane glatko. Kada je gotovo ruke malo namazati uljem i razvući tijesto u podmazan pleh za pizzu.
2. Ostaviti da se odmori 20-ak minuta, a za to vrijeme pripremiti fil.
3. Naribati žuti sir, a papriku i šampinjone isjeckati na listiće. Nakon toga tijesto premazati kečapom, posuti začinima, pa preko toga posuti sa pola količine žutog sira, zatim poredati papriku i šampinjone, te na kraju staviti preostalu količinu sira i ukrasiti maslinama.
4. Peći u zagrijanoj pećnici, a kada je pizza gotova posuti je sa još malo origana

Preporučujemo