Sastojci:
Za tijesto:
400 g brašna,
pola kesice suhog kvasca,
200-250 ml mlake vode,
malo soli,
1 kašičica maslinovog ulja.
Za fil:
200 g žutog sira,
svježa paprika,
100 g šampinjona,
nekoliko maslina,
kečap po ukusu,
origano,
bosiljak,
so.
Priprema:
1. Kvasac i so umiješati u brašno, zatim dodati ulje i mlaku vodu pa tijesto dobro izraditi dok ne postane glatko. Kada je gotovo ruke malo namazati uljem i razvući tijesto u podmazan pleh za pizzu.
2. Ostaviti da se odmori 20-ak minuta, a za to vrijeme pripremiti fil.
3. Naribati žuti sir, a papriku i šampinjone isjeckati na listiće. Nakon toga tijesto premazati kečapom, posuti začinima, pa preko toga posuti sa pola količine žutog sira, zatim poredati papriku i šampinjone, te na kraju staviti preostalu količinu sira i ukrasiti maslinama.
4. Peći u zagrijanoj pećnici, a kada je pizza gotova posuti je sa još malo origana