Banane su pun pogodak ako kolače želite napraviti bez brašna.

Sastojci za podlogu:

200 g digestive keksa

100 g maslaca

malo cimeta

Za kremu:

6 listića želatine

200 g banana

70 ml soka od narandže

300 g mascarponea

110 g šećera u prahu

3 žumanca

250 ml slatkog vrhnja

 

Priprema:

  1. Rastopite maslac, sameljite kekse. Smjesom obložite dno okruglog kalupa.
  2. U hladnu vodu namočite listiće želatine.
  3. Miksajte banane, pomiješajte ih sa sokom od narandže i stavite na laganu vatru da se ugriju.
  4. Pripremljenu želatinu dodajte u tople banane i dobro promiješajte.
  5. Umutite sir sa šećerom u prahu, dodajte žumanca pa umiješajte banane sa želatinom.
  6. Od slatkog vrhnja istucite šlag pa ga lagano umiješajte u smjesu od banana. Prelijte preko keksa, stavite u frižider preko noći.