Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Užitak za sva čula: Banana cheesecake

po Vasa Kuharica 31/01/2018
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Banane su pun pogodak ako kolače želite napraviti bez brašna.

Sastojci za podlogu:

200 g digestive keksa

100 g maslaca

malo cimeta

Za kremu:

6 listića želatine

200 g banana

70 ml soka od narandže

300 g mascarponea

110 g šećera u prahu

3 žumanca

250 ml slatkog vrhnja

 

Priprema:

  1. Rastopite maslac, sameljite kekse. Smjesom obložite dno okruglog kalupa.
  2. U hladnu vodu namočite listiće želatine.
  3. Miksajte banane, pomiješajte ih sa sokom od narandže i stavite na laganu vatru da se ugriju.
  4. Pripremljenu želatinu dodajte u tople banane i dobro promiješajte.
  5. Umutite sir sa šećerom u prahu, dodajte žumanca pa umiješajte banane sa želatinom.
  6. Od slatkog vrhnja istucite šlag pa ga lagano umiješajte u smjesu od banana. Prelijte preko keksa, stavite u frižider preko noći.

 

Preporučujemo

Čoko tart s limunom i maslinovim uljem

16/08/2022

Galette od jabuka

10/08/2022

Zdravi zalogajčić sa jogurtom

10/08/2022

Keksići s bijelom čokoladom

10/08/2022

Čokoladna torta bez brašna, šećera i meda

09/08/2022

Sladoled s okusom meda

08/08/2022

Štrudle s kruškama

07/08/2022

Palačinke punjene Nutellom 

06/08/2022

Sladoled s bananom i cimetom

05/08/2022

Sladoled od kafe

03/08/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh