Sastojci za kore:

4 jaja,

5 kašika meda,

5 kašika šećera,

5 kašika mlijeka,

3 kašike ulja,

1 kašičica sode bikarbone,

600 g brašna.

Fil:

Litar i po mlijeka,

600 g šećera,

200 g gustina,

50 g mljevenih oraha,

250 g margarina.

Za posipanje:

100 g oraha.

Priprema:

Kore
1. U odgovarajućoj posudi pjenasto umutiti jaja sa šećerom.
2. Dodati med, mlijeko i ulje, a potom dodati brašno pomiješano sa sodom bikarbonom i umijesiti glatko tijesto.
3. Tijesto podijeliti na 8-10 loptica, a potom ih rastanjiti na veličinu kalupa u kojem će se peći.
4. Korice peći na dobro podmazanom i pobrašnjenom plehu u zagrijanoj rerni na 200 stepeni.

Fil:

1. Gustin razmutiti u 500 ml mlijeka.
2. Zatim u odgovarajućoj šerpi karamelizirati šećer i preliti ga sa litrom mlijeka. Miješati dok se karamel ne otopi i ostaviti da provri.
3. Potom dodati razmućen gustin i miješati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
4. Margarin pjenasto umutiti i sastaviti ga sa ohlađenim kremom. Na kraju dodati mljevene orahe i promiješati.
5. Kore ravnomjerno premazivati filom i slagati.
6. Premazati filom i posuti mljevenim orasima pa ostaviti u frižider preko noći kako bi kore omekšale.