Uživajte: Tortice sa gljivama

po Vasa kuharica

Sastojci:

4 komada hljeba,

75 g maslaca,

100 g suhog mesa,

250 g gljiva,

50 g luka,

1 kašika worchestera,

1 kašika pirea od paradajza,

2 kašike kisele pavlake,

so i biber-

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Hljeb obrežite u obliku kruga pa ga namočite u otopljen maslac i stavite ga u kalupe za tortice.

2. Odozgo položite po jedan prazan kalup kako bi hljeb za vrijeme pečenja zadržao oblik.

3. Pecite 10 minuta, izvadite kalupe i vratite hljeb u rernu još 10 minuta da dobije rumenu boju.
4. Nadev: Suho meso i luk pržite na preostalom maslacu, dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Dodajte gljive i propržite na jačoj vatri, pa kada se proprže smanjite da voda iz gljiva ne ispari. Lagano umešajte worchester, pire od paradajza, so i biber.

5. Toplim nadjevom napunite tortice pa prelijte pavlakom.

 

Preporučujemo