Sastojci: 20 jaja, 50 kašika šećera, 27 kašika mljevenih oraha, 8 kašika brašna, 400 g čokolade, 450 g margarina, 3 kesice vanilin šećera
Priprema:
1. Umutite šest jaja sa 12 kašika šećera, dodajte 12 kašika mljevenih oraha i četiri kašike brašna, pa od ove mase ispecite koru. Isto uradite i za drugu koru.
2. Za prvi fil karamelišite 10 kašika šećera sa 100 ml vode, skinite sa vatre, umješajte 50 g margarina i ohladite.
3. Za drugi fil otopite 200 g čokolade sa 100 g margarina i ohladite, a treći fil skuhajte na pari od osam jaja i 16 kašika šećera. Kad se zgusne, dodajte pjenasto umućen margarin sa vanilin šećerom.
4. Tortu filujte na sledeći način: kora, prvi, drugi i treći fil, opet kora, prvi, drugi i treći fil. Tortu prelijte glazurom koju ste napravili od 200 g čokolade rastopljene sa 100 g margarina.