Uživajte u desertu: Žerbo torta

po Vasa kuharica

Sastojci:

20 jaja,

50 kašika šećera,

27 kašika mljevenih oraha,

8 kašika brašna,

400 g čokolade,

450 g margarina,

3 kesice vanilin šećera

Priprema:

1. Umutite šest jaja sa 12 kašika šećera, dodajte 12 kašika mljevenih oraha i četiri kašike brašna, pa od ove mase ispecite koru. Isto uradite i za drugu koru.
2. Za prvi fil karamelišite 10 kašika šećera sa 100 ml vode, skinite sa vatre, umješajte 50 g margarina i ohladite.
3. Za drugi fil otopite 200 g čokolade sa 100 g margarina i ohladite, a treći fil skuhajte na pari od osam jaja i 16 kašika šećera. Kad se zgusne, dodajte pjenasto umućen margarin sa vanilin šećerom.
4. Tortu filujte na sledeći način: kora, prvi, drugi i treći fil, opet kora, prvi, drugi i treći fil. Tortu prelijte glazurom koju ste napravili od 200 g čokolade rastopljene sa 100 g margarina.

Preporučujemo