Uživajte u novom okusu: Hrskava pileća prsa s krekerima i sirom

po Vasa Kuharica

Jednostavan način pripreme za najukusniji rezultat i najhrskaviju piletinu koju ste ikada probali. Slijedite uputstva i uživajte u jednostavnom receptu.

Sastojci:

pileća prsa

sir (gauda, trapist, cheddar …)

mlijeko

krekeri

ulje

so i biber

Količine sami odredite prema potrebi.

Priprema:

  1. Piletinu operite, isijecite na komade prema želji i osušite. Krekere sameljite, posolite i pobiberite, a zatim sve to zajedno pomiješajte.
  2. Pripremite mlijeko i narendajte sir. Svaki od sastojaka istresite u posebne posude.
  3. Pileća prsa najprije dobro umočite u mlijeko, zatim uvaljajte u narendan sir, a nakon toga u mljevene krekere. Poredajte ih u nauljenu vatrostalnu posudu i dodatno pospite sa malo krekera i sira ako niste zadovoljni količinom koja se zalijepila na prsa.
  4. Pokrijte aluminijskom folijom i ostavite da se peče na 200 stepeni 35 minuta. Nakon toga skinite foliju i ostavite da se peče još 10 minuta.

Preporučujemo