Sastojci:

500 g tjestenine,

2 velika luka,

500 g faširanog mesa,

4 čehna bijelog luka,

250 ml pasiranog paradajza,

so, biber,

1 kašika origana,

1 kesica parmezana,

4 kašike putera,

4 kašike brašna,

500 ml mlijeka.

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama i ostavite da se ocijedi.
  2. Na maslinovom ulju popržite luk i faširano meso.
  3. Dodajte pasirani paradajz, začine, bijeli luk i kuhajte dok ne bude gotovo.
  4. U šerpi otopite puter, dodajte brašno i popržite. Dodajte mlijeko i miješajte dok ne dobijete gusti bešamel.
  5. Tepsiju namažite uljem i pospite polovinom tjestenine. Istresite parmezan pa pospite sosom od mesa. Naspite drugi sloj tjestenine pa zalijte bešamelom.
  6. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.