Vikend gozba: Piletina s medom i bijelim lukom

po Vasa Kuharica

Ako ste ljubitelji jela koja ne zahtijevaju veliku pripremu i koji se pripremaju u samo jednoj posudi, onda će ovaj recept sigurno privući vašu pažnju.

Sastojci:

4 filea pilećih prsa

¼ šoljice soja sosa

3 kašike meda

3 čehna bijela luka

1/4 šoljice nasjeckanog korijandera

sok od 1 limete

1 kašičica sriracha umaka

so i biber

1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 kašika susama

kuhana integralna riža

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220 stepeni.

2 . Za umak pomiješajte soja sos, med, bijeli luk korijander, sok od limete i srirachu.

3. Piletinu pospite solju i biberom.

4. Zagrijte ulje i pecite piletinu sa svake strane oko 2 minute.

5. Prelijte umak preko piletine i pecite u pećnici 20 minuta.

6. Pospite piletinu susamom, poslužite s rižom.

Preporučujemo