Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Vikend gozba: Piletina s medom i bijelim lukom

po Vasa Kuharica 24/02/2018
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Ako ste ljubitelji jela koja ne zahtijevaju veliku pripremu i koji se pripremaju u samo jednoj posudi, onda će ovaj recept sigurno privući vašu pažnju.

Sastojci:

4 filea pilećih prsa

¼ šoljice soja sosa

3 kašike meda

3 čehna bijela luka

1/4 šoljice nasjeckanog korijandera

sok od 1 limete

1 kašičica sriracha umaka

so i biber

1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 kašika susama

kuhana integralna riža

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220 stepeni.

2 . Za umak pomiješajte soja sos, med, bijeli luk korijander, sok od limete i srirachu.

3. Piletinu pospite solju i biberom.

4. Zagrijte ulje i pecite piletinu sa svake strane oko 2 minute.

5. Prelijte umak preko piletine i pecite u pećnici 20 minuta.

6. Pospite piletinu susamom, poslužite s rižom.

Preporučujemo

Ideje za ručak za radnu sedmicu: Pizza s...

17/08/2022

Povrće u korpici od lisnatog tijesta

17/08/2022

Lazanje sa špinatom i ricottom

16/08/2022

Čorba s povrćem

15/08/2022

Tjestenina u umaku od crvene paprike

12/08/2022

Leća s krompirom i tunjevinom

12/08/2022

Pileća prsa na italijanski način

11/08/2022

Krompir s muškatnim oraščićem

10/08/2022

Avokado s tunom

09/08/2022

Odresci od tune

09/08/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh