Ova slastica se tradicionalno priprema s punomasnom slatkom pavlakom. Ako želite laganiji krem koristite polumasnu slatku pavlaku. Najbolje ga je napraviti dan ranije, ostaviti da se dobro ohladi i neposredno pred posluživanje napraviti zlatnosmeđu karamel koricu.

Sastojci:

960 ml slatkog vrhnja

7 žumanaca

jaje

vanilin štapić

100 g šećera

Priprema:

1. Stavite kuhati slatko vrhnje s vanilin štapićem tako da bude jako vruće, ali ne smije prokuhati.

2. U zdjeli umutite jaje, žumancce i šećer, dok se sve ne sjedini.

3. Polako dodajte vruće vrhnje u smjesu od jaja.

4. Gotovu smjesu uspite u zdjelice za pečenje. Sve zdjelice stavite u veći pleh i pažljivo ulijte kipuću vodu u tavu do polovice visine zdjelica.

5.Pecite oko 30 minuta na 175 stepeni (sredina i dalje ostane ‘klimava’ kad se lagano protrese).

6. Izvadite iz pećnice i ostavite hladiti na sobnoj temperaturi pa stavite u frižider. Bilo bi dobro da se hladi najmanje dva sata.

7. Kada se krema ohladi, posipajte ravnomjerno šećerom i karamelizirajte. Ostavite da minutu

stoji na sobnoj temperaturi, sve dok se karamelizirani šećer ne stvrdne.