Voćni muffini

po Vasa kuharica

Sastojci:

250 g pšeničnog brašna,
100 g ovsenih pahuljica,
kašika praška za pecivo,
prstohvat soli,
1 narandža (sok i kora),
kora od 1 limuna,
100 ml ulja,
4 kašike šećera,
100 g tamne čokolade,
300 ml sojinog mlijeka.

 

Za preljev: Nekoliko kašika džema od kajsije.

 

Priprema:

 

  1. Prvo pomiješajte sve suhe sastojke osim šećera. Zatim pomiješajte sve tečne sastojke i šećer i miješajte sve dok se šećer ne otopi. Tečnim sastojcima dodajte narendanu koricu limuna i narandže, pomiješajte, pa sjedinite tečne i suhe sastojke.

 

  1. Čokoladu isijecite na komadiće, ubacite u smjesu, sve još jednom dobro promiješajte i stavite u kalup za muffine. Pecite na 180 stepeni oko pola sata. Kad se malo ohlade, premažite ih s nekoliko kašika džema od kajsije.

 

Preporučujemo