Sastojci:

400 g kadaifa,

200 g otopljenog maslaca,

Agda:

3 čaše od 2 dcl šećera,

3 čaše vode,

1 kašika soka od limuna.

Krema:

6 žumanaca,

6 čaša mlijeka,

1 čaša šećera,

7 kašika griza,

2 kašike gustina,

1 vanilin šećer,

2 šlag pjene.

Priprema:

1. Kadaif rastresti i staviti u tepsiju, posuti otopljenim maslacem i peći na 180 stepeni da porumeni (oko 20 minuta). Ostaviti da se prohladi.
2. Kuhati vodu i šećer na umjerenoj temperaturi 5-6 minuta, agda ne treba biti gusta. Toplu preliti preko kadaifa i ostaviti da se kolač ohladi.
3. Žumanca umutiti sa šećerom da malo zapjene i pobijele, dodati griz, gustin, vaniliju i mlijeko. Izmiješati i staviti na tihu vatru. Povremeno promiješati, a kada se dobro zagrije, stalno miješati dok se krema ne zgusne 3-4 minute. Nemojte pustiti da prokuha.
4. Ostaviti da se prohladi pa kremu staviti preko kadaifa. Kolač ukrasiti šlag pjenom.