Sastojci:

200-300 g kuhanih očišćenih kestena,

3-5 kašika šećera u prahu,

1-2 kašike ruma ili arome ruma,

vanili šećer,

150 ml slatkog vrhnja.

Za preljev:

200-300 g čokolade,

kašika maslaca.

Priprema:

1. Pripremiti kesten pire kao što je navedeno u uvodu, od kuhanih kestena. Usitniti dobro vilicom ili protisnuti kroz sito za krompir pire. Dodati rum ili aromu ruma i šećer u prahu.
2. Slatko vrhnje dodati polako, pomiješati sve i pričekati neka se dobro upije u masu. Smjesa bi morala biti vrlo gusta i čvrsta.
3. Oblikujte od ove mase tuljce, srca ili kuglice. Čokoladu s maslacem otopite na srednje jakoj vatri, umočite svaki komad u rastopljenu čokoladu i dobro ocijedite.
4. Čokoladu je naravno moguće i oprezno preliti. Dobro osušiti, staviti u košarice od papira i tako poslužiti.