Ne propustite uživati u pravom domaćem pudingu koji se lako napravi, a užitak koji pruža je nemjerljiv.
Sastojci:
3 kašike kukuruznog škroba
1/4 šoljice šećera
2 i po šoljice mlijeka
1 šoljica čokolade
pola kašike maslaca
1 kašičica ekstrakta vanilije
Priprema:
- Pomiješajte kukuruzni škrob i šećer u srednje velikoj posudi, polako dodajte pola šoljice mlijeka, dobro promiješajte i nakon toga ulijte i ostatak mlijeka.
- Stavite na srednje jaku vatru i zakuhajte, nakon toga smanjite vatru i miješajte dok se smjesa ne zgusne.
- Nakon toga posudu maknite s vatre i dodajte čokoladu, maslac i vaniliju te miješajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.
- Skuhani puding podijelite u osam velikih desertnih čaša, poslužite ga toplog ili ga pak prvo ohladite, a preko vrha stavite foliju kako se ne bi stvorila korica.