Za ručak neka bude capricciosa

po Vasa kuharica

Sastojci:

Za tijesto:

400 g pšeničnog brašna,

25 g svježeg kvasca,

6-8 kašičica maslinovog ulja,

vode po potrebi,

so.

Za fil:

400 g paradajz sosa za pizzu,

150 g mozzarelle,

100 g pileće šunke za pizzu,

60 g gljiva.

Priprema: 

1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto za pizzu. Kad se tijesto dovoljno digne, razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini i stavite na lim za pečenje.
2. Po površini rasporedite paradajz sos i ostavite da odstoji oko 20 minuta da ponovo naraste.
3. Potom na sos poslažite pileću šunku, mozzarellu narezanu na tanke ploške i gljive.
4. Pospite origanom, po ukusu još malo posolite i stavite da se peče na maksimalnu temperaturu dok tijesto ne porumeni.

Preporučujemo