Za ručak neka bude gibanica sa sirom

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 pakiranje gotovih kora za pitu,

500 g svježeg sira za pitu,

3 jaja,

so,

200 ml jogurta.

Priprema: 

1. U zdjeli izmiješajte sir, so, jaja i jogurt. Podmažite dublji lim za pečenje i na dno stavite 2-3 kore tako da prelaze rubove lima. Sačuvajte 2 kore za kraj. Ostatak kora trgajte na manje komade, namočite u smjesu od jaja i sira te slažite u hrpice na lim.
2. Kada napunite cijeli lim ostatkom smjese, zalijte sadržaj. Na vrh stavite sačuvane kore, preklopite korama koje vire preko ruba lima i dobro utisnite krajeve kako nadjev ne bi curio van.
3. Premažite s malo ulja i stavite peći u prethodno zagrijanu rernu na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok gornja kora ne porumeni. Izvadite iz rerne, pustite da kratko odstoji, izrežite i poslužite.

Preporučujemo