Sastojci:

10 pilećih bataka,

2 šolje prezle,

4 kašike peršuna,

2 kašičice crvene paprike,

2 kašičice bijelog luka,

1 kašičica sušenog origana,

2 kašičice soli,

3 kašike senfa,

200 g maslaca,

so,

biber.

 

Priprema:

 

  1. Rernu zagrijte na 200 stepeni. Maslacem premažite posudu u kojoj ćete peći batake, a u posebnoj posudi pomiješajte prezlu, sitno rendani parmezan, sitno sjeckani peršun, origano, papriku i bijeli luk. Dodajte so i biber pa sve dobro pomiješajte.

 

  1. Otopite maslac, dodajte senf i promiješajte. Batake premažite mješavinom senfa i maslaca, a zatim ih uvaljajte u mješavinu s prezlom. Složite meso u posudu za pečenje i pecite oko sat vremena, ili dok ne dobije zlatnu boju.